Bøger / skønlitteratur / roman

Ravnene : krimi


Beskrivelse


Atmosfæremættet krimi fra norsk indvandrermiljø i Minnesota. En formodet drabsmand sidder fængslet, men politimanden Lance Hansen er slet ikke sikker på, at det er den rigtige mand. Faktisk frygter han for sin egen families involvering, mens han borer i sagen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2012

af

af

Helle Winther Olsen

d. 30. mar. 2012

Tredje og afsluttende bind i den norske serie om politimanden Lance Hansen ("Minnesota trilogien" hedder den i Norge), der som krimiserie er ganske usædvanlig og forudsætter en elastisk opfattelse af genrebegrebet. Her er slet ikke tale om spænding i traditionel forstand - og i øvrigt kun eet mord, hvis opklaring strækker sig over alle 3 bind. Derfor anbefales læsning primært til dem, der har læst de forrige bind.

Vi er i Minnesota blandt norske indvandrere - iskold vinter med sne og blytung himmel. En norsk turist er fundet dræbt (tilbage i bind 1), en mistænkt er fængslet, men politimanden Lance Hansen er slet ikke sikker på at det er den rette gerningsmand. Faktisk er han dybt bekymret for, at opklaringen skal knyttes tæt til hans egen familie, og det er en smertefuld proces, som han imidlertid er nødt til at kringle sig ind på. Frygten for, at hans bror Andy er den skyldige, river sår i det i forvejen problematiske brødreforhold, og Andys eget dårlige forhold til teenagedatteren bevirker, at Lance må tage sig af sin niece. Det andet familiespor i serien knytter blodsbånd til den indianske kultur og integrerer historier og myter frem mod forbrydelsens opklaring. Velskrevet, med psykologisk dybde, alvorlig, dvælende underholdning.

Kan minde lidt om Hakon Nesser og Sharyn McCrumbs Appalacher-krimier.

Velskrevet afrunding på en usædvanlig krimitrilogi, som byder på en blanding af familiehistorie, stemningsfuld sædeskildring og lokalhistorisk indvandrerskildring. Prisbelønnet i Norge.


Politiken

d. 21. apr. 2012

af

af

Mette Højbjerg

d. 21. apr. 2012


Jyllands-posten

d. 30. apr. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. apr. 2012


Berlingske tidende

d. 8. sep. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. sep. 2012