Bøger / faglitteratur

Regnskabsforståelse og økonomistyring


Beskrivelse


En indføring i de grundlæggende regnskabsbegreber, så man som ikke-regnskabskyndig bliver i stand til at planlægge og bruge økonomiske begreber i forbindelse med forretningsbeslutninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2009

af

af

Knud Weile

d. 13. mar. 2009

En koncentreret og hurtig gennemgang af regnskabslærens grundbegreber i Børsens miniserie Kort til viden. Henvender sig til fx nye bestyrelsesmedlemmer, folk med iværksætterdrømme eller økonomisk ukyndige, der vil se specialisterne lidt i kortene i finanskrisens malstrøm.

Forfatterne gennemgår og forklarer kort de grundlæggende regnskabsbegreber med aktiviteterne i et fiktivt produktions- og salgsfirma som udgangspunkt. Bogens eksempler er enkle og letforståelige, og den teoretiske gennemgang suppleres af et værktøjsafsnit, en selvtest i det gennemgåede stof og fyldige henvisninger til supplerende læsning.

Der findes i forvejen rigtig meget litteratur om emnet, men den lille bog her udmærker sig ved sin overskuelighed og letforståelige beskrivelser af et komplekst stofområde.

En lille regnskabslærebog med hurtige forklaringer på den grundlæggende økonomistyring i en virksomhed. Det er ikke en bog, der kan stå alene, men den kan fungere som en første introduktion til den grundlæggende regnskabslære og praktisk virksomhedsøkonomi.