Bøger / faglitteratur til børn

Regnskove


Beskrivelse


Tag med ind i de dybe tropiske regnskove og gå på opdagelse i Jordens største udvalg af planter og dyrearter. Her findes bl.a. verdens største blomst og nogle af verdens mest truede dyrearter. Bogen undersøger desuden regnskovenes klima, deriblandt regntider, orkaner og monsunregn. Der fortælles også om skovens mennesker, om den truede regnskov og om faren for udryddelse. Om Mellemamerika, Amazonregnskoven, Congos regnskov, Sydøstasien og Ny Guinea.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Marianne Andreasen

2008

I forlagsserien Globale økosystemer er turen kommet til denne om regnskove. Det er oplagt at bruge bogen i undervisning i et bredt spektrum af fag i overbygningen (fra ca. 14 år). Bogen kan fint stå alene eller bruges som supplement og opslagsbog. Desuden giver den en udmærket almen oplysning om emnet.

Bogen har samme opbygning som de øvrige i serien: først information om globale økosystemer og eksempler på disse. Og så kommer emnet: regnskoven. Først en generel definition/information suppleret af flotte kort og fotos, som i øvrigt kendetegner bogen hele vejen igennem, og så bliver 6 markante områder udvalgt og nøjere beskrevet: Først en kort præsentation, så fakta, specialoplysninger, der kendetegner netop dette område og ikke mindst et fremragende kort med henvisninger til teksten. Udover dette består bogen af kapitler, der grundigt behandler klima, planter, dyr, mennesker og regnskov samt vurderer fremtiden. Alt grundigt og interessant fortalt. Ordliste og indeks slutter bogen.

Der er udgivet rigtig mange bøger om regnskoven. Især Champions Tropiske regnskove, 2007 fra Flachs' serie Vor planet Jorden, minder utroligt meget om denne. De to forlagsserier omhandler de samme biomer.

Det er en meget flot og gennemarbejdet bog med en informationsmættet tekst, der kommer grundigt rundt om emnet og fint kan bruges på både folke- og skolebibliotek.