Bøger / faglitteratur / rejseførere

Rejseklar til Slovenien : med afstikker til havnebyen Trieste


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2008

af

af

Conni Boll Christensen

d. 6. okt. 2008

Slovenien, som blev medlem af EU i 2004, er blandt de mindst kendte EU-lande. Det rådes der bod på i Rejseklar til Slovenien, som indeholder et væld af informationer for turister, der ønsker at besøge landet, der byder på bjerge, store skove, frugtbare dale, et rigt kulturliv i charmerende byer og ikke mindst fantastiske grotter.

Forfatterne har tidligere udgivet en tilsvarende Rejseklar til Tjekkiet og flere andre rejsebøger. De skriver veloplagt om forskellige rejseveje, om hvordan du kommer rundt i landet og om fritidsaktiviteter, fx er vandreture på nogle af de 7.000 km afmærkede stier meget populære. Der er et par sider om landets historie, lidt om de kulinariske tilbud og en miniparlør. Dernæst følger beskrivelser af seværdighederne: Hovedstaden Ljubljana, den 48 km lange kyststrækning og bl.a. Lipica, som er kendt for sine stutterier med de hvide lipizzanerheste. Endvidere om verdens flotteste grotter (bl.a. hulerne ved Skocjan, som er med på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv), ture på floderne, besøg i kurbyer og vinbyer. Teksten er spækket med informationer, adresser, links, men kun illustreret med få og små sort/hvide oversigtskort.

Tidligere i år udkom 3. udgave af Turen går til Kroatien & Slovenien og Frede Mortensens Slovenien - historie, samfund, kultur, som lægger vægt på landets historie, politiske system, kultur, sociale forhold og lignende.

Velskrevet og brugbar rejseguide til lånere, der kan undvære glittede farvefotos.