Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rejsen til tarmens indre


Beskrivelse


Sergent Vind tager med professor Scheisseliebe og kaptajn Fjærtenbjerg på en særlig mission i von Fjeldballes tarm, da generalen ved en fejl spiser en værdifuld mikrofilm i stedet for en vitaminpille. Professoren har udviklet en teknologi, så de og fartøjet kan formindskes og blive på størrelse med en pille.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2020

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 20. feb. 2020

Fantasifuld, morsom science fiction-historie om den unge sergent Ole Vind, som er indkaldt til en hemmelig opgave. For læsere på 10-13 år med lyst til plat humor og science fiction.

På en forladt flyvestation er en ung soldat, Ole Vind, indkaldt til en samtale med kaptajn Fjærtenberg og den geniale men besynderlige professor Scheisseliebe. Ole godkendes til den hemmelige mission. Ole skal sammen med professoren og kaptajnen formindskes ombord på et fartøj, der kan rejse igennem et menneskes tarmsystem. En eftertragtet mikrofilm er ved et uheld "strandet" i general von Fjeldballes blindtarm. Fartøjet skal, når det er formindsket, rejse gennem generalens tarmsystem, hvor meget uforudset kan ske. Forfatteren har udgivet flere bøger, som fx serien "Dennis Jürgensens Freddy & monstrene".

God underholdning med en humor, der fokuserer meget på prut, skid og alt der har med tarmsystemet at gøre. Generalen tager fejl af en vitaminpille og spiser i stedet mikrofilmen, og det udløser alle løjerne, som fungerer og forløses effektivt.

Bogen er baseret på en amatørfilm af samme navn optaget på super 8 i årene 1987-1988. Bogen krediterer Ejvind Bording og Carsten Berthelsen, som skrev filmmanuskriptet. Ideen bag filmmanuskriptet er igen lånt fra gamle amerikanske science fiction-film, især "Den fantastiske rejse" fra 1966 ( Fantastic voyage ) om videnskabsfolk, der i et fartøj formindskes og rejser rundt i et menneskes krop.