Henvender sig til ledere, der interesserer sig for ledelse i en omskiftelig verden, også for mellemledere, teamledere osv., der har indset vigtigheden af dialog og relationer. Sproget er ikke helt enkelt og forudsætter et vist kendskab til socialkonstruktionisme, men de mange dialogeksempler og historier gør teksten lettere at bruge.
Bogens hovedemne er relationer og dialog. I en verden fuld af forandringer skal lederen virke som katalysator og rollemodel for dialog, snarere end at være den stærke, enevældige leder. Forfatterne går ud fra den socialkonstruktionistiske tanke, at der ikke findes en endegyldig sandhed, og at alt består af relationer. Gennem en række dialogeksempler kan man afprøve, hvilke åbninger der virker i en række tilspidsede situationer ledsaget af teorien bag. Gergen er ledende indenfor socialkonstruktionistisk forskning og Hersted er specialist i ledelse og organisationsudvikling.
Andre har skrevet om relationer bl.a. Haslebo, hvis bog Relationer i organisationer også henvender sig til medarbejdere. Relationspsykologi i praksis giver baggrunden psykologisk set og henvender sig til alle, der arbejder med mennesker. Hersted og Gergens bog er primært skrevet til ledere på forskellige niveauer og har fokus på dialogen i praksis.
Relationel ledelse er et begreb vi vil komme til at høre mere til, jo vigtigere den kontinuerlige koordinering af organisationerne bliver. Her er et godt, teoretisk velfunderet bud på praktisk anvendelse.