Bøger / faglitteratur

Religionskritik : antologi


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2008

af

af

Flemming Faarup

d. 2. juni 2008

Hvad er det i islam og kristendommen, der gør, at vi har haft islamiske terrorister, Muhammed-krise osv? Denne bog indeholder en samling artikler om religionskritik og om hvordan kristendommen og islam igennem tiden er brugt som politisk redskab. Bogen giver derfor læseren en indsigt i, at det ikke er religionerne i sig selv, der er problemet. Det er dem, der gør religion til ideologi og bliver fanatikere, der er problemet.

I 9 dele beskrives dels religionskritikkens historiske udvikling fra oplysningstiden og frem, dels kristendommens og islams rolle i den globaliserede nutid. Der er bl.a. en artikel af Jan Lindhardt om protestantismens "privatisering" af troen. Der er bl.a. også nogle indsigtsgivende artikler om islam: "Er Koranen politisk?", "Kvinden i Koranen - kritiske mistanker" og "Islam i Mellemøsten mellem kontrol og frigørelse".

Tro mod tro : samtaler om tvivl, rødder og de 72 jomfruer, 2005 handler lidt om den samme problemstilling. Hvad står der i skriften, og hvad mener vi, der står?.

Marx sagde, at religion er opium for folket og Nietzsche erklærede Gud for død. Alligevel lever religionerne i bedste velgående i den verden, der nogle steder er mere postmoderne end andre steder. Bogen kan give alle, også opgaveskrivere, forklaring på problemerne.


Jyllands-posten

d. 2. juli 2008

af

af

Johs. S. Christensen

d. 2. juli 2008


Kristeligt dagblad

d. 5. aug. 2008

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 5. aug. 2008


Berlingske tidende

d. 13. juni 2008

af

af

Søren Kassebeer

d. 13. juni 2008


Religion

2008, nr. 4

af

af

Bodil Kruse

2008, nr. 4