Bøger / faglitteratur

Religionslærerens håndbog II : faglige overvejelser og konkrete undervisningsforløb


Beskrivelse


Syv teoretiske artikler, der hver præsenterer en metodisk tilgang til undervisning i religion, efterfulgt af konkrete undervisningsforløb, der tilgodeser folkeskolens fire slutmål for alle klassetrin.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2012

af

af

Hans-Christian Uth

d. 1. aug. 2012

For lærerstuderende og professionsudøvere. Bogen er mere en refleksionsbog end en egentlig håndbog, idet bogens konkrete undervisningsforløb er tænkt som eksempler på tilgange til religionsundervisningen.

Bogen er bygget op over de 10 undervisningstilgange, som er nævnt i Fælles Mål for faget kristendomskundskab. Nogle af tilgangene behandles under ét, og den tværfaglige tilgang er sprunget over, så det bliver til syv kapitler, hvor der gives en beskrivelse af den enkelte tilgang - fx den narrative, den biografiske, den æstetiske osv. - samt to til tre konkrete undervisningsforløb. Bogen indledes med to overordnede kapitler, som beskriver henholdsvis en filosofisk begrundelse for religionsfaget og en almen reigionsdidaktik. Udover de enkelte kapitlers litteraturliste afsluttes med en omfattende international ditto. Bogen rummer ikke stikordsregister men indholdsfortegnelse, der fejlagtigt angiver en forfatterbiografi, som ikke findes.

Bogen er en opfølgning på Religionslærerens håndbog fra 2004 - i denne nye bog fejlagtigt angivet til 1994. Fælles for de to bøger er ønsket om at belyse faget både overordnet og konkret, men det gøres meget forskelligt i de to bøger. Håndbogen fra 2004 var således bygget op over skolens tre trin, og tværfagligheden fyldte meget. Vi har ikke lignende titler i bibliotekerne, men fra 2005 har vi En religionsdidaktik og fra 2006 Religionsdidaktik.

En meget kompetent og inspirerende fagdidaktisk antologi.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 24. aug. 2012

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 24. aug. 2012


Kristeligt dagblad

d. 24. sep. 2012

af

af

Povl Götke

d. 24. sep. 2012


Religionslæreren

Årg. 109, nr. 2 (2013)

af

af

Jens-Peter Olesen, Marlene Printz Jellesen

Årg. 109, nr. 2 (2013)Informationer og udgaver