Bøger / faglitteratur

Rennes-le-Château, Maria Magdalena og bygmestrene


Beskrivelse


Om Rennes-le-Châteaus kirke og dens symbolik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 27. sep. 2016

Om Rennes-le-Châteaus kirke og dens symbolik. For interesserede i mysticisme og religiøse myter.

I den lille franske landsby Rennes-le-Château ligger en kirke omgæret af mystik. Kirken er fuld af arkitektoniske finurligheder og symbolske billeder. Kirken, er genopbygget af en mystisk præst omkring år 1900, og bogen her behandler symbolikken i kirkens arkitektur og rum, hvor gamle religioner, det maskuline og feminine, astronomi og det gode imod det onde dominerer fortællingen. I kirken findes geometrier og mønstre, der vidner om stor præcision og referencer til mystikken fra bygherrernes side. Ikke kun i kirken men også i landskabet omkring Rennes-Le-Château, er der konstrueret pejlemærker og symboler der vidner også om stor teknisk og geometrisk indsigt. På samme vis er kirken fx indrettet til bestemte frekvenser af lyd. Forfatterparret bag bogen arrangerer ture til den franske by og kirke, og har tidligere udgivet fx Mesteren i visdommens hus.

Bogen har så mange referencer, fakta og symbolske betydninger, at det kan tage pusten fra læseren. En detaljeret bog med talrige illustrationer, der understøtter teksten. Slutresultatet bliver dog en anelse ustruktureret.

Nøgle til det hellige mønsterHelligt blod, hellig gral behandler samme emne, men fremstår mere ordnet. Bogen her er egnet for fans af fx Dan Brown og Helligt blod, hellig gral, der bevæger sig i samme universNøgle til det hellige mønster behandler samme emne, men fremstår mere ordnet. Bogen her er egnet for fans af fx Dan Brown og , der bevæger sig i samme univers.