Bøger / faglitteratur

Nøgle til det hellige mønster : gåderne omkring Rennes-le-Château


Beskrivelse


Med baggrund i en kirke i den sydfranske by Rennes-le-Château fortæller forfatteren om 30 års udforskning af den femtakkede stjernes mysterium og dokumenterer et arkitektonisk princip kirkerne imellem, et princip som også eksisterer i Danmark - på Bornholm.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2006

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 26. apr. 2006

Uændret udgave af bogen som oprindelig udkom på dansk i 1998. Men det er stadig en fascinerende bog, der føjer en ekstra landskabsarkitektonisk dimension til det aktuelt meget læste tema-kompleks om tempelriddere, jagten på den hellige gral, Jesu blod og mulige efterkommere. Forfatteren, der var en af de tre forfattere til Det hellige blod og Den hellige Gral, men ikke deltog i den meget omtalte retssag mod Dan Browns Da Vinci Mysteriet, opsummerer i bogen sin livslange forskning med udgangspunkt i den tilsyneladende uanselige lille franske landsby Renne-Le-Chateau. I bogen graver den velskrivende Lincoln dygtigt dybere i jagten på den mulige skat over alle skatte. Han præsenterer en mulig løsning på gåderne og mysteriet omkring Renne-Le-Chateau og finder nøglen til en ældgammel viden åbenbaret i selve landskabet omkring landsbyen. Samme geometriske mønster, pentagonen, genfinder han også mange andre steder, bl.a. på Bornholm. Om især den bornholmske forbindelse skriver fx også Erling Haagensen, der netop sammen med Lincoln har lavet tv-programmer om tempelherrernes hemmelige arv. Ingen tvivl om, der er mange læsere til endnu en spændende tankevækkende bog om mulig hemmelig viden. Jeg slugte bogen, trods hypotesernes kompleksitet, som var den en rigtig god krimi.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 1998

af

af

Claus Bundgaard

d. 2. okt. 1998

Hvordan fortæller man en historie, der starter som den helt store skattejagt efter magt og mammon ja endog den hellige gral, men som ender med at blive en indføring i et ældgammelt landskabsarkitektonisk princip, uden at historien bliver lidt af et fuser? Det er heller ikke helt nemt, men når det næsten lykkes for den engelske BBC-journalist, skyldes det, at han i sin kronologiske fremstilling af sagen vedgår sin egen rolle som mytedanner, indtil de mere jordnære forklaringer tager form. Historiens arnested er en kirke i den lille sydfranske by Rennes-le-Château. Med fire TV-programmer og bogen Det hellige blod og den hellige gral (1996) var Lincoln med til at antyde, at man stod over for et urkristent mysterium med rødder til katharerne, tempelridderne og Jesus efter korsfæstelsen. Efter at have været på sporet i knap 30 år, kan han nu dokumentere, at sagens kerne er et arkitektonisk princip bygget op om den geometriske pentagon, som man kan finde mange steder i Europa, og som kan føres helt tilbage til stenalderens placering af helligsteder. Kryptoarkæologi for begyndere.


Berlingske tidende

d. 17. okt. 1998

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 17. okt. 1998


Kristeligt dagblad

d. 18. nov. 1998

af

af

Anders Laugesen

d. 18. nov. 1998