Bøger / faglitteratur

Rent mel i posen : er tillid, etik og moral opskriften på succes?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2008

af

af

Mette Fersum

d. 18. sep. 2008

Bogen henvender sig til lånere med interesse for temaerne moral, etik og sociale kodekser på arbejdspladsen.

Keld Jensen arbejder med virksomhedsrådgivning og underviser på MBA-programmer. Han har udgivet flere titler indenfor emnerne forhandlingsteknik og samarbejde. Forfatteren mener, der er en faldende moral og mistillid til topledelsen i erhvervslivet og på den politiske scene. Alle taler om at vinde, at øge væksten og tjene flere penge. Denne bog er en slags guide til at begynde med os selv og tage ansvar for egne handlinger og se på egne moralske og etiske kodekser. Bogen er fyldt med cases, der udfordrer og spørger ind til "hvad ville du have gjort i denne situation?" Til slut kan man gennemgå testen: Din moralske kompetenceopgørelse. Herudover indeholder bogen mange undersøgelser og analyser af ledelse, moral og etik. Disse giver meget interessante billeder af, hvor tit vi manipulerer med ord, mangler tillid til ledere osv. Med denne bog ønsker forfatteren at skubbe os i retning af større social ansvarlighed og skabe opmærksomhed om etiske og moralske kodekser fremfor profit.

Der er mange bøger om emnerne i gruppe 60.1 Denne adskiller sig især ved at udfordre læseren, ved hele tiden at sætte spørgsmålstegn ved ens egne værdioverbevisninger.

En grundig og let læst bog, som kommer godt rundt om etiske, moralske og sociale kodekser på arbejdspladsen, og den udmærker sig ved de mange cases og analyser.


Lederne

Årg. 92, nov. (2008)

af

af

Søren Ravnsborg

Årg. 92, nov. (2008)