Kultursociologisk værk, som analyserer menneskets forhold til verden, hvor et ideal er at skabe "resonans" mellem mennesket, vore handlinger, og verden. En slags balance, genklang og samklang. For dig som er kultursociologisk og filosofisk interesseret.
"Hvis acceleration er problemet, er resonans måske løsningen". Sådan skriver forfatteren indledende i sin akademiske analyse af menneskets forhold til verden i bredeste forstand. Værket er i fire dele. Første del hedder: "De menneskelige verdensforholds grundelementer". Her ser forfatteren bl.a. på vore "Kropslige forhold til verden" som fx er at "gå, stå og sove", "at spise og drikke" og "at le, græde og elske". Del 2 har overskriften: "Resonanssfærer og resonansakser". Her rummes emner som "Venskab: den menneskelige følelse og tilgivelsens kraft" og "Sport og konsum som forsøg på at mærke sig selv". Del 3 har overskrifter som fx "Verdens forstummen i litteratur og filosofi" og "Livets ørkener og oaser: Moderne hverdagspraksisser resonansteoretisk fortolket". Afsluttende fjerde del hedder: "En kritisk teori om forholdet til verden". Hartmus Rosa er sociolog og politolog. Han har også skrevet Fremmedgørelse og acceleration.
Imponerende og tanke-udfordrende mammut-værk, hvor det er et absolut plus at du som læser kender bare lidt til sociologiens grundbegreber.
Sociologisk om menneskets liv fx Menneskets vilkår.