Den italienske rigmand Claude D'Annunzio er alvorligt syg, fraskilt og barnløs. Kan han nå at få en arving? Ellers vil formuen gå til hans adoptivbror, der vil bruge formuen på den palæstinensiske frihedskamp. En roman for læsere med interesse for overklassen og arvestridigheder eller for Jens Michael Schau.
Claude lever i en overdådig borg ved Amalfikysten sammen med sin mor. Hans fraskilte danske kone Dortea Fletcher kommer på besøg og får også sin ven Morten Bagge til at komme. Han har lige mirakuløst hjulpet hende ud af en kræftsygdom, og måske kan han også helbrede Claude. Jens Michael Schau er uddannet psykolog og debuterede som forfatter i 1982 med I familiens skød.
En mindre vellykket roman, da person- og miljøskildringen er overfladisk, og det er svært at blive optaget af historien. Morten Bagge bliver mere og mere hovedperson, ligesom han var det i romanen Katarsis fra 2000, hvor han tydeligere er forfatterens alter ego. Løbende omtales mordet på Kristoffer i 1988, og det virker underligt, hvis man ikke kender forfatterens personlige historie. Mortens evner er for fantastiske til at de er troværdige, og først til sidst handler romanen om livets værdier. Sproget er velfungerende og forsiden god.
Livet i overklassen skildres mere levende og underholdende i Simona Ahrnstedts romaner. Opbygningen minder om Ravnens Rede, hvor en midaldrende dansk kvinde rejser til et slot for at hjælpe sin ex-kæreste.