Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ris og Ras i den ny sne


Beskrivelse


Ris og Ras leger i den ny sne. Ris vil bygge et hus, men hvad mon Ras bygger?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 8. maj 2013

To nye letlæningsbøger om de søde egern, Ris og Ras i den superlette serie Lydret Dingo. Mini til den allerførste læsetræning i bh. klassen, men vil også være anvendelig i 1. klasse (fra 5 år). Bøgerne har begge LET-tal 7.

I Løb, Ris og Ras! tror katten, at de to egern er mus. Det lykkes dog Ris og Ras at komme væk. I Ris og Ras i den ny sne oplever de to egern at lege i den ny sne. Ris vil bygge et hus af sne, men Ras begynder at lave snemand. Bagerst er en oversigt over bogens opbygning af lydrette og lydnære ord. De farvestrålende illustrationer, som går over et helt opslag understøtter teksten fornemt. Forfatteren har lavet flere bøger til samme serie, fx bøgerne om Siv og Tor.

Andre letlæsningsbøger med afsæt i det fonologiske princip, med mange gentagelser og meget korte ord uden konsonantklynger og en enkel historie, som understøttes og videreudvikles af levende og sjove illustrationer, som appellerer til målgruppen er serierne om Sif og Søs, Max og Alf og de små historier om dyr og nisser i Ådal.

De superlet læste bøger med de to charmerende egern vil blive godt modtaget af målgruppen af børnehaveklassebørn. Bøger med så lavt lixtal, og som samtidig har en god handling, er populære.