Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rod & co


Beskrivelse


Lukas, Nele, mor og far er på skovtur. I et buskads finder de drengen Rod, som ikke kan huske ret meget om hvorfor han er havnet der, og hvem hans familie er. Lukas og hans familie tager ham til sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2014

af

af

Ole Laursen

d. 20. juni 2014

To bøger til selvlæsning for ca. 9-12-årige og evt. til oplæsning fra ca. 8 år. Begge bøger inddrager en bibelfortælling i historien - historien om Den fortabte søn samt historien om David og Goliat. Primært for børn i kristne familier, men kan også læses af andre som de ganske spændende og sjove bøger, de er.

I første bog om Rod Rod & Co bliver han fundet, fortumlet og beskidt, i et buskads af en familie. Han kan ikke huske ret meget om sig selv eller sin familie. Schmidtsteiners tager ham til sig, og han bliver hurtigt venner med deres dreng, Lukas på 10. Under Rods sjove overflade lurer mysteriet om hans fortid. I Rod & Co og bøllerne i bare tæer starter Rod i skole, hvor han og Lukas får sig nogle fjender. Bøgerne er spændende, sjove og ganske rørende. De er velskrevne med en del direkte tale. Det kristne indhold fylder en del især i 2'eren. Appetitvækkende bagsidetekster. Det er forfatters første bøger på dansk. Han er religionspædagog og børnekonsulent i Bibellesebund. Thomas Georgs tegninger fungerer fint. Der er på tysk udkommet i 7 bind i serien.

Bøgerne om Rod & Co er en blandingen af spænding og humor med en kristen synsvinkel. Bøjlebirger og den forsvundne prinsesse, 2007, og fortsættelsen er nogenlunde tilsvarende - men knap så gode - bud på spændende og sjove bøger med kristent indhold.

To spændende og sjove bind i serien om Rod & Co. Hvis man kan goutere det kristne indhold, er her et fint bud på spændende og sjove bøger for 8-12-årige.