Filosofisk hovedværk fra Simone Weil om forholdet mellem menneske og civilisation i det 20. århundrede. Vil appellere til læsere af politisk filosofi.
Ifølge Weil er samfundet forvrænget af faktorer som teknologi, kapitalisme og individualisme. Det har ført til en nedvurdering af det fysiske arbejde og en overvurdering af intellektuelle og abstrakte værdier. Mennesket er derfor forpligtet til at skabe et ansvarligt og retfærdigt samfund med åndelige og moralske værdier, hvor især det fysiske arbejde bør genskabes som en måde at nå større empati og forbundethed med andre. Bogen er delvist nyoversat af Stine Zink Kaasgaard og med efterskrift af Matthias Dressler-Bredsdoff.
En både vigtig og interessant bog, der dog stiller store krav til sin læser. Den er kompleks og til tider nærmest utilgængelig fordi det er svært at navigere i Weils tanker og de argumenter, hun prøver at fremføre. Med den rette tålmodighed og interesse er det dog ikke umuligt, og for den stålfaste læser venter der en både intelligent og spændende læseoplevelse.
I En teori om retfærdighed teoretiserer John Rawls ligeledes over det stabile og retfærdige samfund.