Bøger / faglitteratur til børn / gåder

Roger & Åge - detektivgåder


Beskrivelse


Åge holder detektivskole for sin søn Roger, og hans kammerater Casper og Josefine. Her er 19 detektivgåder, så du kan træne dine evner som detektiv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 22. dec. 2009

Disse 19 detektivgåder kan bruges sammen med børn fx i indskolingen og i hjemmet fra 7-8 år, og til evt. selvlæsning fra 10-11 år. Bogens brug hænger ikke direkte sammen med den lille detektivroman der udkommer samtidig Roger & Åge - en detektivroman, de to bøger kan bruges uafhængigt af hinanden, men de åbner hver for sig perspektivet for hinanden og deres brug.

Denne bogs udstyr er væsentligt anderledes end førnævnte, den udkommer samtidig med. Denne er i hårdt bind og lidt større format. Der er et opslag pr. gåde med en farveillustration. Løsninger er bagest i bogen. Bogens ramme er, at Åge holder detektivskole for sin søn Roger samt kammeraterne Casper og Josefine. Bogens detektivgåder kræver logisk sans, og gåderne er bygget på en enkel og ligefrem logik. Sproget er jovialt og afvekslende, men også stringent konstrueret i forhold til gåden. Bogen har et skønlitterært univers bag sig og er også, og især, en gådebog med 19 fine detektivgåder. Forsiden er meget rammende og dækkende, og det samme gælder bagsideteksten.

Vi har andre bøger med detektiv- og krimigåder, som Den lille bog om minimysterier, 2004 og Krimi-quiz, 2003. De to har nogenlunde samme målgruppe, men denne kan bruges sammen med lidt yngre børn.

En fin og anvendelig gådebog til intelligent underholdningsbrug med børn og voksne og i en undervisningssammenhæng som eksempler på deduktiv logik i fx indskolingen.