Bøger / faglitteratur / opskrifter

Roser : duftende, hårdføre og spiselige


Beskrivelse


Beskrivelse af en række gode rosensorter både indenfor de botaniske, historiske og moderne rosentyper. Med opskrifter på mad tilberedt med roser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 29. mar. 2012

Overskuelig lille bog om roser og meget anvendelig for de haveejere, der efterspørger en indføring i rosernes mangfoldige verden.

Jane Schul er landskabsarkitekt og forfatter til en række havebøger. Roser er en ganske lille bog, kun godt og vel kvart A4-størrelse, men den fungerer fortrinligt og kommer fint omkring emnet. Indledningsvis afsnit om rosens betydning op gennem historien og derefter et generelt afsnit om at dyrke roser. Hovedvægten ligger på afsnittene om botaniske og især kulturroser. Jane Schul gennemgår en række historiske roser, engelske roser, buketroser, bunddækkeroser og klatreroser, som alle er kendtetegnet ved at være smukke, hårdføre og sunde. Hver sort er ledsaget af et farvefotografi (enkelte dog af tegninger) og kortfattet beskrevet. Afslutningsvis et afsnit med rosenopskrifter, fx rosensaft og rosenbrød.

Hvert år kommer der nye bøger om roser. Nogle er pragtværker, andre er opslagsværker og atter andre har et specielt fokus. Styrken ved Jane Schuls bog er overskueligheden og den hurtige introduktion. Ulempen er, at formatet er så lille og omslaget så uanseeligt, at bogen risikerer at forputte sig på hylden.

Fin, overskuelig og kyndig introduktion til rosernes verden. Formatet er lille og omslaget klassisk anonymt, men indholdet er upåklageligt.


Landskab

Årg. 93, nr. 6 (2012)

af

af

Charlotte Horn

Årg. 93, nr. 6 (2012)