Bøger / faglitteratur / billedværker

Roskilde og omegn fra oven


Beskrivelse


Luftfotografier med ledsagende tekst. Oversigts- og detaljebilleder af steder i Roskilde og nærmeste omegn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2011

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 14. dec. 2011

Flot fotografisk billedværk, der vil kunne læses af alle med interesse for fotografier af byer/landskaber. Kan også bruges som inspiration til ture i området.

Roskilde er en smuk by med en lang historie, og det er derfor en rigtig god ide for forlaget Globe at medtage bogen i deres serie om danske lokaliteter set fra oven. Det er igen fotograf Per Schou der står for de flotte billeder, og det skrevne ord er denne gang af journalist Claus H. Petersen, der heller ikke er fremmed for serien, men tidligere har bidraget med teksten til bøgerne om København, Nordsjælland og Strandvejen. Vi får naturligvis præsenteret de kendte vartegn som domkirken, vikingeskibsmuseet, og Ledreborg, men bogen glimrer ved også at vise knap så kendte seværdigheder som motorvejsudfletningen, Trekroner og det nye spændende rockmuseum Musicon. Fotografierne er af meget høj kvalitet og er på trods af titlen både fra luften og jorden. Ret beset er det dem, der er bogens primære fokus, men de suppleres glimrende af en veloplagt Petersen, der med en velskrevet tekst ridser historien op om de 79 mere eller mindre kendte forskellige lokaliteter, bogen medtager.

Følger den høje standard som de øvrige titler i serien har skabt, men virker en kende mere nuanceret ved at medtage flere knap så kendte lokaliteter, og undgår derfor at virke alt for meget som turistmateriale.

Kvalitetspræget og veltilrettelagt værk der vil kunne læses af såvel folk med interesse for området, som dem der blot nyder at se flotte fotografier.