Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rotter i øret


Beskrivelse


Kammeratskabet i Trines klasse er dårligt. Nogen driller og mobber andre, og Trine ved ikke, hvad hun skal gøre. Da hun kommer i kontakt med gamle Gregors tryllestav, ser hun pludselig anderledes på tingene og kan handle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2000

af

af

Jørgen Carlsen (skole)

d. 16. feb. 2000

Drilleri og mobning er et af tidens hovedtemaer, og bogen her behandler emnet i hovedpersonen Trines 4. klasse. Både drenge og piger er mobbere, og lærerne forstår/formår ikke at løse problemerne. Trines nabo er en gammel mand, der bl.a. har været tryllekunstner, og han får Trine til at tænke og handle anderledes. På den måde ser det ud til, at kammeratskabet i klassen bliver bedre. Historien er rimelig troværdig og skrevet i et letforståeligt sprog med mange dialoger. Den er delt i elleve kapitler med fængende overskrifter, og teksten er sat med ret store læsevenlige typer. Syv sort/hvide tegninger sætter fokus på episoder i handlingen. Bogen kan selvlæses omkring 4. kl. Historien er indlæst på kassettebånd, og der findes et også et didaktisk materiale med aktivitetsark til træning af læsestrategier. Det er niende titel i serien, hvis hovedformål er lystlæsning og systematisk læsetræning. Det er ikke den store litteratur, men bogen vil pga. sit sprog og letforståelige handling være velegnet på læsekurser o.a. specialundervisning f.eks. i to-sprogsundervisningen, ligesom den kan anvendes i forbindelse med klassearbejde om mobning.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2000

af

af

Tove Delica

d. 16. feb. 2000

I Trines 3. klasse er der nogen, der driller og mobber de andre, mens de fleste som Trine tier. Da Trines gamle nabo, Gregor flytter på plejehjem, fortæller han Trine om sit liv som tryllekunstner og om sin magiske tryllestav. I en drøm indser Trine nu, at hun ved ikke at gøre noget, også er medvirkende til at problemene i klassen fortsætter. Efterfølgende inviterer hun hele klassen til fødselsdag, også Gregor deltager med sine tryllerier. Det er en lille god historie om et alment problem. Sproget er enkelt, men letflydende og varieret, og beskriver fint Trines mange følelser. Gode sort-hvide tegninger støtter handlingen fint. Bogen kommer i serien Fiktionskanalen, niveau 1, som er det letteste. Den kan læses af børn fra 8- 9 år, og kan såmænd også læses op for de samme børn. Bogen er roligt og tydeligt indlæst på bånd af Ulla Maibom. Forfatteren har en omfattende bogproduktion bag sig, bl.a. meget dramatik og letlæsningsbøger.


Folkeskolen

Årg. 118, nr. 18 (2001)

af

af

Tove Kettner Heiberg

Årg. 118, nr. 18 (2001)


Folkeskolen

Årg. 118, nr. 18 (2001)

af

af

Tove Kettner Heiberg

Årg. 118, nr. 18 (2001)