Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rowans ulvehund


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. 12-årige Max fra Chicago er via sin far meget interesseret i kunst. Da han ser en bestemt gobelin, ser han et lysende mønster og et kort, som ingen andre kan se. Det trækker ham ind i mysteriet med en fortidig skurk, der kidnapper børn som Max. Snart starter Max på det hemmelige Rowan Akademi, hvor han får kamptræning og bliver trukket ind i kampen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. maj 2010

Bogen henvender sig dybest set til de kernelæsere der nød serien om Harry Potter. Den kan læses af gode læsere fra 11 år, og er egnet til oplæsning for børn fra 9-10 år.

Forfatteren er amerikaner, og denne hans første bog udkom i 2007 i USA. Dette er første af i alt 4 bind. De to sidste bind er endnu ikke udkommet i USA, men bind tre forventes der i september, sidste bind i 2011. Forfatter er uddannet historielærer, men bruger derudover også fra den irske folketro, kunsthistorie og indtil videre antydningen af en smule fra science fiction-genren. Forfatteren er også illustrator og har tegnet omslaget, samt et indledende billede til hvert kapitel i den amerikanske udgave, men de er desværre ikke med i denne danske udgave. Sproget er dynamisk og dejligt nuanceret at læse og oplæse. Max rummer mange lighedspunkter med Harry Potter, og figuren foldes fint ud. Der er noget på spil for Max, og bogen er umiddelbart spændende, og inden side 18 er læst, er man, som læser, suget godt ind i den magiske verden. Omslag passer til indhold.

Læsere som, udover Rowlings bøger, nød Paolinis bøger der startede med Eragon og Colfers Artemis Fowl vil nyde denne serie, og kvaliteten er også i den bedre ende af skalaen.

En spændende og velskrevet bog til målgruppen af fantasy-læsere. Der bruges historie, litteratur og kunstværker mv. som en del af scenografien i historien, og det er med til at gøre den interessant og original. Også de litterære spændingskurver fungerer.