Hvad kan man få ud af frø fra frugter og grønsager? Ikke så lidt, og i denne bog kan voksne og store børn få gode råd til hele processen fra frø til ny plante.
Bogen er oversat fra engelsk, og i tekst og billeder bliver det forklaret, hvordan man selv kan lave planter af frø. Først et kapitel om kerner, frø og spiring, dernæst et om udstyr og forberedelser, så hovedkapitlet om egnede planter, og til sidst et kapitel om hvordan man passer sine planter og holder dem sunde. De planter, som er gode at tage kerner og frø fra, er fx avocado, citrus, figen, jordbær, kiwi, melon, oliven og tomat. Ikke alle planter er lige nemme at dyrke, og nogle af dem kræver megen tålmodighed, ligesom der ikke er nogen garanti for, at planterne sætter frugt på vores breddegrader.
En fin og meget inspirerende bog med et lækkert og indbydende layout i retrostil. Forklaringerne er enkle og lette at forstå, og sprogligt vil store børn også kunne være med.
Der findes to nyere danske titler om emnet: Klassikeren SpirebogenPlant en kerne af Ulla Dietl, som er et børnerettet hæfte, og Plant en kerne af Irma Lauridsen, som ikke har samme håndbogskarakter som nærværende titel. Mange af frøene og kernerne går igen i alle tre bøger, men nærværende titel er den mest inspirerendeDer findes to nyere danske titler om emnet: Klassikeren Spirebogen af Ulla Dietl, som er et børnerettet hæfte, og af Irma Lauridsen, som ikke har samme håndbogskarakter som nærværende titel. Mange af frøene og kernerne går igen i alle tre bøger, men nærværende titel er den mest inspirerende.