Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Så dø dog, morfar!


Beskrivelse


Williams morfar er blevet syg og ligger for døden. William kan slet ikke kende morfar og ville ønske at han bare ville dø - men kan man tillade sig det?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2019

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 13. mar. 2019

Williams morfar er blevet syg og ligger for døden, men William kan slet ikke kende morfar og ville ønske at han bare ville dø - men kan man tillade sig det? Roman for 7-12-årige.

Williams morfar er pludselig blevet syg. Først er han på hospitalet og senere på plejehjem. William vil ikke med hen og besøge ham, for han kan slet ikke kende den udgave af morfar der ligger hostende og svag i sengen. William kan huske morfar helt anderledes. Derfor ønsker William at morfar bare vil dø. Så slipper han for flere besøg og for at se sin mor så ked af det. Men da morfar dør, får William dårlig samvittighed - for var det hans skyld? Efter lidt tid finder han nogle billeder af morfar som spiller bold med ham, og det er sådan William kan huske morfar. William beslutter at det slet ikke var den raske morfar der døde, men den syge udgave. William vil i hvert fald huske morfar som rask og glad!.

Rigtig fin historie om at være tæt på døden. Vi får et godt indblik i Williams tanker og følelser omkring morfarens sygdom og da han dør. Undervejs er der illustrationer der passer rigtig godt til historien. Bogen vil være god som dialogskaber omkring det at miste en man holder af, og at gamle og syge mennesker, ofte ikke ligner dem de var før de blev syge og den tanke er god at huske på.

MonsterNår man kalder på dødenHelikopter og Når man kalder på døden handler om hvad der sker når man kalder på døden. Helikopter handler om at komme videre efter et tabMonster og handler om hvad der sker når man kalder på døden. Helikopter handler om at komme videre efter et tabMonster og Når man kalder på døden handler om hvad der sker når man kalder på døden. handler om at komme videre efter et tab.


litteratursiden.dk

d. 8. dec. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 8. dec. 2019

Kåre Bluitgen har virkelig noget på hjerte og tør skrive om de ting, der gør rigtig ondt. Hvad siger man til en ork, der bare ligger og pruster og savler i sin hospitalsseng? William synes ikke kun de...