Bøger / faglitteratur / bibliografier

Så forandret : Danmarks natur gennem 200 år


Beskrivelse


Beskrivelse i ord og billeder af, hvordan de danske landskaber og naturområder har udviklet sig gennem de sidste 200 år under påvirkning af samfundsudviklingen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2020

af

af

Søren Møller

d. 20. apr. 2020

En spændende fremstilling af naturens udvikling i Danmark under menneske-aktiviteternes påvirkning. For voksne læsere.

Først er der en beskrivelse af naturen, som den så ud i oldtiden. Derefter tages der fat på udviklingen gennem de sidste 200 år, hvor landsbyerne blev udskiftet, befolkningen voksede, marginale jorder blev opdyrket, og den oprindelige natur blev indskrænket. Her er kapitler om skovene, hederne, agerlandet, moserne, søer og vandløb, kysterne og havet. Det hele ledsages af mange lokale eksempler fra Jylland, Fyn og Sjælland. Illustreret i farver med mange landkort, grafer, tegninger, og fotos af landskaber, dyr og planter. En række af lokaliteterne vises på gamle billeder sammenstillet med nye fotos, der viser hvordan stedet ser ud i dag. Desuden forslag til, hvad der kan gøres for at skabe mere natur og biodiversitet. Lang litteraturliste og navne-, sted- og emneregister.

Bogen er skrevet ud fra stor faglig indsigt, og illustrationerne er godt fotograferet og smukt trykt. Den kan inspirere til meget videre fordybende læsning, og ikke mindst handling, til gavn for dansk natur.

Der er skrevet meget om dansk natur. Noget der ligner er Kampen om Danmarks naturFremtidens landskaberDer er et yndigt land og Fremtidens landskaber og Der er et yndigt land. Men herværende bog bringer sine egne vinkler, lokale eksempler og en rigdom af illustrationerDer er skrevet meget om dansk natur. Noget der ligner er Kampen om Danmarks natur og og Der er et yndigt land. Men herværende bog bringer sine egne vinkler, lokale eksempler og en rigdom af illustrationerDer er skrevet meget om dansk natur. Noget der ligner er Kampen om Danmarks natur og Fremtidens landskaber og . Men herværende bog bringer sine egne vinkler, lokale eksempler og en rigdom af illustrationer.


Urt

Årg. 44, nr. 2 (2020)

af

af

Henning Emil Adsersen

Årg. 44, nr. 2 (2020)Informationer og udgaver