Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Så megen længsel på så lille en flade : en bog om Edvard Munchs billeder


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillingen "Mot skogen - Knausgaard om Munch" på Munchmuseet.

Ved et besøg i Edvard Munchs (1863-1944) hjem samt analyser af en række af de mindre kendte billeder søger Karl Ove Knausgaard (f. 1968) at komme tættere på kernen i Munchs kunst.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 10. jan. 2018

Er der to kunstnere hvor kunsten og livet blandes sammen er det hos Karl Ove Knausgård og Edvard Munch. Knausgård fortæller om mødet med Munch. Til interesserede i Edvard Munchs kunst.

Bogen består af tre dele. I den første del forsøger Knausgård at nærme sig kernen i Edvard Munchs kunst gennem tolkninger af en række mindre kendte malerier. Anden del fortæller historien om, hvordan udstillingen på Munch-museet blev til, og i tredje del følger vi Knausgård og den norske instruktør Joachim Trier, hvor de besøger Munchs hjem og atelier som forberedelse til en dokumentarfilm, Trier skal lave. Hele bogen fokuserer på de mere lyse og dekorative naturmotiver Munch lavede, og ingen af de meget kendte som Skriget, Madonna og Angst er behandlet i bogen. Bogen er blevet til i forbindelse med Knausgårds kuratering af Munch-udstillingen "Mot skogen" på Munch-museet i Oslo. Bogen er illustreret.

Det er et spændende greb at Knausgård fokuserer på de mindre kendte værker af Munch. Det er med til at åbne op for et helt nyt syn på Munch og viser at der er flere facetter til Munch end bare melankolien. Man skal også være forberedt på at Knausgård og hans causerende og detaljerede skrivestil fylder meget i bogen.

Andre bøger der også fokuserer på MunchMunch - med egne ords liv og kunst og kampen med samme er fx og - med egne ordAndre bøger der også fokuserer på Munchs liv og kunst og kampen med samme er fx Munch og .


Berlingske tidende

d. 27. jan. 2018

af

af

Torben Weirup

d. 27. jan. 2018


Jyllands-posten

d. 7. feb. 2018

af

af

Jon Helt Haarder

d. 7. feb. 2018


Kristeligt dagblad

d. 26. jan. 2018

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 26. jan. 2018


Weekendavisen

d. 26. jan. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 26. jan. 2018


Information

d. 17. feb. 2018

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 17. feb. 2018