Bøger / faglitteratur til børn

Sådan avler og holder du drager


Beskrivelse


Beskrivelse af de mange aspekter af dragehold: Racer, udvælgelse, udstyr, foder, træning m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bo Knudsen

2008

Bogen vil tiltrække alle, der fascineres af drager. Det skal dragen med rubin-øjet på forsiden nok sørge for. Selvlæsning fra ca. 11 år, oplæsning fra ca. 8 år. Lænestolshygge for fantasylæsere.

Når man holder husdyr, er der meget, man skal tage stilling til. Det gælder også, hvis man vælger at holde drage. Bogen her kommer rundt om alle aspekter, racer, udvælgelse, udstyr, foder, træning osv. Detaljerede farvelagte tegninger. Varieret layout med ca. lige dele tekst og ill. Siderne er "gulnede", og der er tilstræbt et gammelt udseende. Noget der næppe vil genere målgruppen, men som er misvisende, fordi bogen handler om dragehold lige her og nu, og ikke foregiver at være gammel. Den seriøse behandling af emnet giver uvilkårligt bogen en humoristisk undertone. Fyldig bogliste med danske titler, som dog dels er fiktive dels engelske bøger med fordanskede titler.

Ligner (lidt for) meget Dr. Ernest Drakes håndbog om drager, 2006 og Dr. Ernest Drakes Dragonologi, 2004, der stadig er "det førende værk om drager". Var bogen kommet før disse to, havde jeg været imponeret. Men sammenlignet direkte vinder Drakes bøger på alle punkter, opfindsomhed, humor, tegninger, papirkvalitet.

Underholdende bog til hyggelæsning for fantasylæsere og andre drageinteresserede. Men dog ikke på højde med bøgerne i Dragonologi-serien.Informationer og udgaver