Introduktion til, hvordan drømmeinteresserede kan bruge drømme som problemløsere og tilmed styre sin drømme i den retning.
Bogen gennemgår psykologiske teorier om, hvad drømme er og lægger sig tæt op ad Jung. Drømmenes symboler er det ubevidstes bearbejdning af arbejde, parforhold, familie osv. Bogen giver forslag til, hvordan man kan arbejde med drømme: Huske dem og fortolke dem og eventuelt inddrage andre i processen. Der er mange eksempler med forskellige fortolkningsmuligheder. 1/3 af bogen er et leksikon med opslag på 100 fænomener, som hyppigt optræder i drømme. Forfatteren er cand. merc.
Bogen er letforståelig og dens budskab om drømme som et redskab til selvindsigt og til at blive klogere på sig selv står klart. Forfatteren bruger psykologiske fortolkningsmetoder fremfor biologiske. Fortolkningerne spænder over helt indlysende til mere dunkle og skjulte underbevidste fortolkninger. Bogen kan læses fra ende til anden og bruges som opslagsbog til at finde den dybere mening i sine drømme.
Der udkommer jævnligt bøger om samme emne. Af disse ligger bogens tættest på den jungiansk inspirerede Vedfeldts Din guide til drømmenes verdenDrømmearbejde, 2012 og Groths mere psykoterapeutiske Drømmearbejde, 2012Der udkommer jævnligt bøger om samme emne. Af disse ligger bogens tættest på den jungiansk inspirerede Vedfeldts Din guide til drømmenes verden, 2012 og Groths mere psykoterapeutiske , 2012.