Bøger / faglitteratur til børn

Sådan laver man et skib


Beskrivelse


Om hvordan de ældste skibe så ud, om udviklingen fra sejl til damp og fra træ til jern, om skibsværfter og containerskibe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2002

af

af

Poul Wibbert Esberg (skole)

d. 3. dec. 2002

Kvaliteten er i top i den foreliggende bog, som er beregnet for 3.-4. klasse, og det er ellers ikke altid tilfældet i den linde strøm af lette fagbøger. Efter en indledning på 10 sider, hvor man får en kort gennemgang af skibets historie og vort lands behov for sejlads, kommer det, det egentlig drejer sig om, nemlig bygningen af verdens største containerskib på Lindøværftet. Fagligheden er stor, alderstrinnet taget i betragtning, men teksten er slet ikke svær, for teksten forklarer selv sine fremmedord undervejs, og sammensatte ord er med bindestreg. Der er ikke megen tekst, men alligevel er man meget klogere på skibsværfter og -bygning, for man følger - naturligvis i store træk - processen, fra stålet ankommer, og til de 6.600 containere er på plads. Tegninger og fotos i farver samt små krydrende faktabokse understøtter teksten på forbilledlig vis og gør det til en god, helstøbt, dansk læse-let-fagbog.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2002

af

af

Lars Larsen

d. 3. dec. 2002

En ny bog i den righoldige serie Let læst fakta. Den føjer sig fint ind i rækken af lette fagbøger om hvordan forskellige produkter bliver lavet. Produktet er denne gang et skib. Bogens 14 kapitler falder i to afdelinger. Første del giver på 8 sider en meget kortfattet beskrivelse af udviklingen fra oldtidens flydende træstammer til 19. og 20. århundredes skruedrevne jernskibe. Et kapitel om Danmark som ørige og skibsfartsnation danner overgang til bogens 2. del, der handler om byggeriet af et kæmpe containerskib på Lindøværftet. På 18 sider bliver den 10-11 måneder lange proces levende beskrevet med mange faktaoplysninger. Den korte tekst suppleres af farvefotos og instruktive tegninger. Bogen er letlæst. Linjerne er korte, afsnittene små og lange ord er forsynet med delestreger. Der er en lille annoteret litteraturliste med 3 bøger, der er noget sværere, hvilket forfatteren da også gør opmærksom på. Herudover er der adresser på foreninger, en enkelt webadresse og et stikordsregister. En god introduktion til emnet, som kan læses fra 10 år.



Informationer og udgaver