Bøger / faglitteratur til børn

Sådan piger! : kærlighed, venner, selvværd, alkohol, tanker, sex, krop, kærester, lykkelig, grænser, respekt, "Fi", selvtillid


Beskrivelse


Fra pige til kvinde, teenagealderen, kærester, følelser. spisefporstyrrelser, venskaber, gruppepres, fester, prævention, drenge mm.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 20. aug. 2009

Håndbog for piger i puberteten om de påtrængende spørgsmål i denne udviklingsfase: seksualitet og selvværd. Til ungdomshylden og emneudstillinger og ungdom, seksualitet osv.

De to forfattere er henholdsvis sexolog og NLP-terapeut. De er begge debutanter på bogmarkedet, men ellers nok så erfarne damer, som i årenes løb har arbejdet med målgruppen, og som her taler i øjenhøjde i et sobert sprog uden leflen for deres unge læsere. Fx har de indkaldt 10 unge piger, som bl.a. blev spurgt om, hvilket ord de kunne bruge om deres kønsdele. De kom frem til ordet "fi", som stammer fra en Natasja-tekst. Bogen kommer fint rundt om emnerne med meget fornuftig oplysning og mange gode fremhævede huskeregler. Et af dens mål er at sætte ord på vanskelige emner for at gøre dem lettere at tale om. Det lykkes fint, synes jeg. Bogen er holdt i pastelfarver, men uden egentlige illustrationer. Alligevel er den indbydende og appetitlig og skal nok finde sine læsere.

At sammenligne med Krop, sex & kærlighed for piger, 2005 og Sommerfugleliv, 2003. Sådan piger!s emner er bredere, idet den udover seksualiteten også medtager selvværdsproblematikker som psykiske forstyrrelser, vennerelationer, mobning og fester.

Håndbog om seksualitet og selvværd for piger i 12-18-årsalderen. Bogen kommunikerer tydeligt og sobert sine budskaber uden at lefle for sine unge læsere.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 28 (2009)

af

af

Marie Terney Larsen

Årg. 126, nr. 28 (2009)


Politiken

d. 31. okt. 2009

af

af

Kathrine Assels

d. 31. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 21. sep. 2009

af

af

Lone Nørgaard

d. 21. sep. 2009


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 2 (2010)

af

af

Lis Ravnsted-Larsen

Årg. 93, nr. 2 (2010)