Bøger / faglitteratur / øvelser

Sådan skriver du gode bøger til børn og unge


Beskrivelse


Håndbog i skrivekunst for den spirende forfatter, der vil skrive for børn og unge. Bogen giver råd om bl.a. målgrupper, genrer, personskildring og dialog samt redigering og udgivelse. Med øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2014

af

af

Kent Skov

d. 17. juli 2014

Bogen er rettet den yngre målgruppe, der ønsker at gå i gang med at skrive eller måske allerede er i gang. Men bogen kommer så godt rundt mht. anvendelse af persontegning, sanser, anvendelse af dialog og adjektiver, manuskriptgennemgang og andre stilistiske elementer, at den også kan være nyttig for voksne og mindre erfarne forfattere.

En solid håndbog i, hvordan man skriver skønlitteratur for børn og unge. Bogen er velstruktureret, konkret i sine anvisninger og kommer godt omkring de forskellige elementer i arbejdet med skønlitteratur. Bogen indleder med stadiet før skriveprocessen - arbejdet med at finde gode ideer, afklare målgruppe og genre og giver en kort gennemgang af forskellige genrer. Hoveddelen gennemgår de forskellige elementer i selve skriveprocessen: historiens ramme, hovedperson(er) og miljø- og persontegning, arbejdet med dialogen og de stilistiske elementer som sanser, farver og dramatiske elementer. Sidste del omhandler redigering/optimering af manuskriptet samt det praktiske omkring udgivelsesform, forlagskontakt og markedsføring. Bogen giver også råd om fx skriveblokering, og hvert kapitel har et sæt øvelser, der skal motivere forfatteren og fremme skriveprocessen.

Blandt mange primært Skjoldborg: Flowskrivning, Skrivehåndbogen, Skrivetrang og Petersen: Skriv så det fænger.

En meget anvendelig og konkret håndbog for (spirende) forfattere, der kommer godt rundt om alle dele af skriveprocessen fra idé til udgivelse med indlagte øvelser.