Til voksne danskere, som undrer sig over, hvorfor nogle mennesker klarer at rejse sig op igen efter et hvilket som helst nederlag, hvor andre bukker under.
Forfatteren er biokemiker og videnskabsjournalist. Bogen er oversat fra tysk. Resiliens hedder det, når man er i besiddelse af stor psykisk modstandskraft. Og det er ikke alene noget, der ligger i generne. Miljøpåvirkning gennem barndommen har meget at sige, men der er også mange andre parametre i psyken, som har indflydelse på modstandskraften. Som videnskabeligt funderet læner Christina Berndt sig op ad forskningen, som hun formidler meget fint, samtidig med, at hun i sin fremstilling leverer masser af eksempler, der fremmer forståelsen. Ét kapitel er viet til, hvordan vi som forældre fremmer resiliensen hos vore børn, og et andet - og her kommer den gode nyhed! - hvordan vi opbygger den hos os selv. For vi kan udvikle os - selv som modne mennesker. Stressramte kan også have stor gavn af bogen, og for en gangs skyld er svaret ikke mindfulness, men mere kognitive færdigheder. Det er i grunden ganske forfriskende.
Om resiliens i forbindelse med børn findes allerede nogle titler. Ellers, når det gælder voksne og selvhjælp, vil jeg henvise til Livskundskab og modstandskraft, der bygger på kognitive principper.
Efter min vurdering er det en bog, som rent faktisk bringer nyt. Fokus er ikke på det negative, men på hvilke egenskaber, der rent faktisk fungerer i den virkelige verden, og hvordan vi kan opelske dem.