Bøger / faglitteratur

Sammen skaber vi en bedre skole : en håndbog for forældre


Beskrivelse


Et forsøg på at klæde forældre på til aktivt at præge skolens udvikling og dagligdag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. nov. 2015

Håndbog for forældre til at forstå, hvad der sker i skolen, og til at kunne deltage aktivt og målrettet i denne proces. Bogen henvender sig overvejende til forældre, men skolens aktører kan også anvende bogen til at anskue skoleverdenen fra forældrenes perspektiv.

Steen Frederiksen giver i denne udgivelse sine bud på, hvordan forældre kan præge skolens udvikling og dagligdag. Bogen er skrevet direkte henvendt til forældrene og centreret omkring forskellige forældre-relevante områder som uro, manglende indlæring, mistrivsel, sociale medier, lærerfravær, troværdighed og den døende folkeskole.

Sprogligt er bogen meget letlæselig og mundret. Det er en udgivelse for alle. Budskaberne i bogen er meget tydelige og konkrete. Og bogen er en stor hjælp for forældre til at deltage aktivt og målrettet i deres børns skolegang. Bogens vinkling er dog på forældresynsvinklen, hvilket ikke nødvendigvis også er skolens vinkling.

Det vil være yderst relevant at supplere denne bog med læsning af Familien i skole, som dog er skrevet målrettet de fagprofessionelle.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. dec. 2015

af

af

Helge Christiansen

d. 10. dec. 2015