Bogen henvender sig bredt til personer med interesse for problematisering og perspektivering af den moderne informationssamfund.
Forfatteren er (fhv.) computerspecialist, virksomhedskonsulent, levefilosof mm. og (med)forfatter på en halv snes bøger. En stor del med utraditionelle vinkler på samfundsfænomener. Graff sætter fokus på den mellemmenneskelige kontakt, sanselighed, intuition og fornemmelse. I denne nye udgave er han vendt tilbage til sit udgangspunkt fra midthalvfemserne: Informationsteknologien og den moderne kultur. Bogen er formet som en dialog hvor forfatteren skal forklare et vist gammelt egetræ om "distancesamfundet". Herunder fx overvågning, viden/læring. Han bliver tvunget til at reflektere og bevidstgøre sig. Som vanligt inddrager han flittigt anekdoter, sit personlige liv og fabulerende dyr. Emnet er forsåvidt mere aktuelt end i 1996, da indflydelsen fra internettet er blevet så meget desto større, fx de sociale medier. Bogen er letforståelig og med barnlig humor.
Bogen er en mindre revision af originaludgaven fra 1996, tilpasset den eksplosive udvikling af fx sociale medier. Mens emnet er omdiskuteret i medierne, er det sparsomt med bøger. Jeg har kun kunnet finde Der må da være en grænse!, 2003.
Fabulerende debatbog med utraditionelle indgange til en højaktuel problematik: Hvor mennesket bliver af i informationssamfundet.