Bøger / faglitteratur / samtaler

Samtaler med forældre : hverdagsliv i familien


Beskrivelse


16 samtaler med forskellige forældre om problemstillinger, oplevelser og erfaringer, fulgt op af gode råd.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2009

af

af

Katja Larsen

d. 6. okt. 2009

Samtaler med forældre er skrevet til familier med børn i alle aldre. Bogen er til forældre der ønsker at reflektere over opdragelse.

Pernille W. Lauritsen er coach og medstifter af Familielaboratoriet samt grundlægger af Mindjuice. Jesper Juul er familieterapeut og forfatter til diverse andre bøger om børn og familier. Denne bog er lavet på baggrund af breve fra forældre skrevet til Familielaboratoriet. Forfatterne har ud fra brevene ført samtaler med 16 udvalgte forældre om deres hverdagsproblemer. Emnerne spænder fra hvordan man får sit barn til at sove til problemer ved at få en lillebror samt uenighed i forbindelse med skilsmisse. Efter hver samtale er der opfølgning på hvordan det er gået sidenhen samt en række råd om, hvad man som læser selv kan være opmærksom på. Sprog og indhold virker let at gå til og der lægges op til at læserne primært skal mærke efter, hvad der føles rigtigt for dem.

Jesper Juul har tidligere skrevet bøger som fx Din kompetente familie fra 2008 og hans tanker om familieliv er stadig originale og brugbare. Denne bog kan bruges som et slags opslagsværk, alt efter hvad der tynger læserens familie.

En brugbar bog til alle forældre, der lægger op til at man lytter til sine egne fornemmelser for, hvad der er rigtigt i opdragelsen. Samtalerne med forældre om hverdagens problemer samt de efterfølgende råd virker godt. Alt i alt en bog de fleste forældre vil kunne få glæde af at læse.


Politiken

d. 28. nov. 2009

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 28. nov. 2009