Bøger / faglitteratur

Samtaler med min datter om økonomi : en kort historie om kapitalisme


Beskrivelse


Under overskrifter som "hvorfor er der så meget ulighed" og "bankernes sorte magi" samt med udgangspunkt i personlige historier og referencer til alt fra "The Matrix" til Faust og Frankenstein formidles emnet økonomi på en let tilgængelig måde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. aug. 2019

Kan økonomi også genere humor og formidles til et ungt menneske? Ja, det beviser den græske økonom Yanis Varoufakis med denne forfriskende anderledes samtalebog, hvor han taler om økonomi med sin teenagedatter, Xenias. Henvender sig bredt til alle med interesse for økonomi.

"Økonomi er således alt andet end kedelig matematik, det er et drama, som Varoufakis datter må forstå for at kunne tage del i og måske en dag - ligesom han selv - være med til at forandre." Sådan skriver professor i økonomi Jesper Jespersen i sit forord. Varoufakis formidler med udgangspunkt i personlige historier, og han referer til alt fra "The Matrix" til Faust og Frankenstein. Overskrifter i bogen er fx "Hvorfor er der så meget ulighed?", "Markedssamfundets fødsel", "Ægteskabet mellem gæld og profit" og "Bankernes sorte magi" I efterordet understreger Varoufakis, at det afgørende er at udvikle en bevidsthed om økonomi, så man kan besvare "millionspørgsmålet": "Hvem gør hvad mod hvem i dit nabolag og endnu længere væk?" Yanis Varoufakis er i dag professor i økonomi ved Athens Universitet, har været professor på universiteter i USA, Australien og Storbritannien, og han blev i 2015 finansminister i Grækenland under den græske gældskrise.

Velskrevet og sprudlende formidling af økonomi som faktisk evner at gøre emnet mindre tørt og meget mere nærværende for enhver læser.

Endnu en anderledes bog om økonomi er fx Først lærer vi økonomerne at kende -.


Information

d. 11. okt. 2019

af

af

Rune Møller Stahl

d. 11. okt. 2019