Bøger / faglitteratur

San Cataldo : et adeligt nonnekloster på Amalfikysten


Beskrivelse


Skildrer klostrets arkitektur og historie og bl.a. nonnernes dagligdag fra klostrets grundlæggelse til lukningen i 1812 samt de ændringer og restaureringer, der er iværksat efter danskeren Carl Wiinstedt købte den gamle borg i 1909.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2013

af

af

Per Månson

d. 30. maj 2013

Bogen er først og fremmest et must for de mange kunstnere, der gennem tiderne har haft legatophold i det italienske kloster, men også interesserede i klosterhistorie og arkitektur, samt de mange turister, der besøger Amalfi, kan være med.

Bente Lange har skrevet flere værker om arkitektur, senest om Den Frie Udstillingsbygning. Marianne Pade har skrevet om religionshistorie og renæssancen og Lene Waage Petersen har bl.a. skrevet om italiensk litteratur. De suppleres af historikeren Kurt Villads Jensen, der har skrevet indledningskapitlet om Syditalien og Amalfi i middelalderen. Bogen er et pragtværk, der baserer sig meget på en del nyopdagede kilder og meget grundig skildrer klostrets arkitektur og historie og bl.a. nonnernes dagligdag fra klostrets grundlæggelse til lukningen i 1812 samt de ændringer og restaureringer, der er iværksat efter danskeren Carl Wiinstedt købte den gamle borg i 1909. Bogen er gennemillustreret af smukke fotos af især Jens Lindhe samt plantegninger m.m.

Historikeren Kristian Hvidt udgav i 1993 Udsigt fra et italiensk kloster : San Cataldo i tusinde år, men som nævnt er der opdaget mange nye kilder siden, så en opdatering er helt på sin plads. San Cataldo kendes også fra skønlitteraturen, bl.a. fra Klaus Rifbjergs En omvej til klostret og Vibeke Vasbos Miraklet i Amalfi.

Et pragtværk, der opsummerer stort set al den viden, der i dag findes om det danskejede kloster.


Politiken

d. 25. maj 2013

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 25. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 2. juli 2013

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 2. juli 2013