Bøger / skønlitteratur / roman

Sarína : vandets kejserinde


Beskrivelse


Fantasy. Havfolket lever under åget af en ældgammel profeti om dets undergang. I 1665 sker første forudsigelse: havets kejserinde føder tvillingepiger som må skilles. Emero sendes til London, op til menneskene for at udføre sin rolle i forhold til profetien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 29. apr. 2013

En dansk fantasy der foregår i henholdsvis et historisk engelsk og et undervands univers. Den henvender sig til læsere fra 14 år, som ud over at være interesserede i det eventyrlige element også tiltales af det historiske. Et gammelt verdenskort pryder forsiden i gullige toner.

Havets folk har længe levet med en profeti, der forudsiger dets undergang og forløsning under de rette omstændigheder. I år 1665 indtræffer de første omstændigheder, som forudset i profetien, og vandets kejserinde Sarina må sende Emero, den ene af sine nyfødte tvillingedøtre op på jorden. Nærmere bestemt London, som bryder i brand ved hendes ankomst, men det lykkes at holde hende skjult i en årrække. Den egentlige hovedperson er imidlertid barnebarnet Emma, som har den udvalgtes rolle og må overkomme de forhindringer der lægges i vejen, før det altødelæggende bedrageri kan afsløres. Fortællingen er opdelt i mange mindre kapitler med mange sceneskift og spring frem og tilbage i tiden. Det gør læsningen unødigt urolig og styrker ikke oplevelsen af sammenhæng. Miljøtegningen er en sælsom blanding af et historisk engelsk univers og et undervandseventyr med inspiration fra Disneys Den lille havfrue. Det er forfatterens 2. bog; sproget flyder let, med vægt på beskrivelser frem for dialog.

Kan minde tematisk lidt om Marskens hemmelighed, men er ikke helt så vellykket.

En omstændelig dansk fantasy, som evt. kan indgå i fantasy-samlingen for unge, der hvor man gerne vil præsentere genren bredest muligt.