Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Seje sild på dybt vand


Beskrivelse


Karoline, Sisse og Louises skoledag er præget af fødselsdagsstemning for Karoline, men pludselig udvikler svømmetimen sig til et drama, da Karoline vil dykke ned og hente sin tabte ørering.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Helle Andersen

2006

Bogen henvender sig til de lidt øvede læsere blandt pigerne i 2.-3.klasse. De, der har sluppet de gennemillustrerede letlæsningsbøger med korte hovedsætninger, og som elsker at læse om de større piger her i 5.-7. kl. Velegnet både i skole- og fritidssammenhæng.

Det er 3. bog i Ps-serien om de seje sild Karoline, Sisse og Louise. Forsiden signalerer teenagehistorie eller småforelskelser. Pia Thaulovs bløde lidt slørede akvareltegninger understøtter fint Helle Vellevs ligefremme og dialogfyldte tekst, og sildene og de trofaste bejlere William, Victor og Markus har samme drillende facon og overkvikke replikker som i de tidligere bøger. Og indimellem et strejf af alvor. Man følger en skoledag, der er præget af fødselsdagsstemning for Karoline, men pludselig udvikler svømmetimen sig til et drama, da Karoline vil dykke ned og hente sin tabte ørering. Hun er alt for længe under vandet, bliver dårlig og kan ikke orientere sig. William redder hende i bedste batmanstil. Der er atter harmoni i kliken, og gags kan fortsætte.

At piger interesserer sig for drenge og omvendt er et altid aktuelt emne, og bogen lever fuldt op til de to første i serien..

Sød, sjov og også lidt alvorlig bog, vil de 9-10-årige piger mene, og drengene vil nok gå udenom, for blot kæresteblikke på forsiden kan skræmme dem. Bogen kan varmt anbefales til skole- og børnebiblioteket. Historien og persontyperne er nemme at identificere sig med, og sprogtonen og drillerierne kønnene imellem er velkendte fænomener.