Et filosofisk essay om selvets kultur, hvor individet skal opfinde sig selv og meningen med livet ud af sit eget indre. Et signalement af en samfundsudvikling set i et akademisk perspektiv.
Forfatteren er doktor i sociologi ved Ålborg Universitet. Men perspektivet er lige såvel filosofisk som sociologisk. Det moderne samfund er præget af en form for frihed, der bevirker, at det enkelte menneske ud af sit eget indre må finde kilderne til autentisk selvrealisering. Det er i følge forfatteren en af årsagerne til en vækst af mennesker, specielt unge, der er præget af angst, rådvildhed og depression. Det er et kæmpepres for den enkelte, at identitet er en fortløbende indviduel skabelsesproces. Bogen er et opråb til, at vi udvikler en anerkendelseskultur, og at man erkender, at man ikke kan skabe det gode liv på egen hånd på bekostning af andre mennesker og naturen.
Det er et aktuelt og vedkommende tema for os alle. Bogen er imidlertid på et akademisk niveau og med indragelse af et væld af filosofiske teoretikere, hvilket vil indskrænke læserskaren til forfatterens fagfæller. Synd, da det er relevant indlæg i samfundsdebatten.
Forfatterens kollega Svend Brinkmann har formået at formidle en del af samme tema på en anderledes folkelig måde i Stå fastPræstationssamfundetModernitet, velfærd og solidaritet. Præstationssamfundet og forfatterens egen Modernitet, velfærd og solidaritet omhandler samme temaForfatterens kollega Svend Brinkmann har formået at formidle en del af samme tema på en anderledes folkelig måde i Stå fast. og forfatterens egen Modernitet, velfærd og solidaritet omhandler samme temaForfatterens kollega Svend Brinkmann har formået at formidle en del af samme tema på en anderledes folkelig måde i Stå fast. Præstationssamfundet og forfatterens egen omhandler samme tema.