Bøger / faglitteratur

Serier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En gennemgang af serien som fænomen helt tilbage fra 1800-tallets føljetonromaner, til radiospillet, flow-tv'ets ugentlige højdepunkter og frem til Netflix og HBO.

Indhold

Det 21. århundredes fortælleform ; Seriernes historie ; Et levedygtigt format ; Føljetoner mellem medier ; Fem påstande om serier


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2019

af

af

Karina Høyer

d. 10. apr. 2019

Serier er utvivlsomt det 21. århundredes mest dominerende fortælleform. En introduktion til seriens væsen, dens historie og hvorfor det er en umulighed at stoppe efter et enkelt afsnit. For læsere af "Tænkepauser" og interesserede i populærkulturelle fænomener.

En gennemgang af serien som fænomen helt tilbage fra 1800-tallets føljetonromaner, til radiospillet, flow-tv'ets ugentlige højdepunkter og frem til Netflix og HBO. Tore Ryge Andersen præsenterer os for teoretikere som Hagedorn og Adorno samtidig med, at der trækkes paralleller til personlige oplevelser med serier som Harry Potter og Breaking Bad. Serie-fænomenet undersøges i både litteraturen og lyd- og billedsproget. Bogen er nr. 69 i serien "Tænkepauser".

En velformidlet, lettilgængelig og underholdende undersøgelse af et fænomen, de fleste af os har stiftet bekendtskab med. Informativt og interessant og formidlet så alle serie-interesserede vil kunne få noget ud af det.

Om tv-serier findes også TV-serierRemakes, sequels og serialiseringLitteraturFiktion mens serien i mere bred forstand undersøges i Remakes, sequels og serialisering. "Tænkepauser" som Litteratur og Fiktion kan med fordel sættes i forbindelser med denneOm tv-serier findes også TV-serier mens serien i mere bred forstand undersøges i . "Tænkepauser" som Litteratur og Fiktion kan med fordel sættes i forbindelser med denneOm tv-serier findes også TV-serier mens serien i mere bred forstand undersøges i Remakes, sequels og serialisering. "Tænkepauser" som og Fiktion kan med fordel sættes i forbindelser med denneOm tv-serier findes også TV-serier mens serien i mere bred forstand undersøges i Remakes, sequels og serialisering. "Tænkepauser" som Litteratur og kan med fordel sættes i forbindelser med denne.


litteratursiden.dk

d. 3. maj 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 3. maj 2019

Forfatteren er selvudnævnt serienarkoman og ansat på Aarhus Universitet og fortæller den fascinerende historie om det 21. århundredes dominerende fortælleform. Seriernes historie er fascinerende og s...