Bøger / faglitteratur

Sidste udkald : sådan halverer vi Danmarks CO₂-udslip på 10 år


Beskrivelse


Gennemgang af alle dele af samfundets energiforbrug; el, varmeforsyning, og privat og offentlig trafik, samt hvordan det efter forfatterens mening kan komme til at fungere fremover, med en stærkt reduceret udledning af CO2, gennem besparelser, og valg af andre energikilder og metoder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Søren Møller

d. 29. aug. 2008

Bogen henvender sig til de voksne læsere, som vil sætte sig mere detaljeret ind i klimaproblemerne.

Martin Lidegaard er tidligere medlem af Folketinget for De Radikale, hvor han var energipolitisk ordfører. Han har nu grundlagt en "grøn tænketank" kaldet Concito, som han er formand for. Tænketanken har repræsentanter fra alle dele af samfundet. Lidegaard gennemgår i bogen alle dele af samfundets energiforbrug: el, varmeforsyning, og privat og offentlig trafik. Han fremlægger en stor mængde data om, hvordan det fungerer i dag, og hvordan det efter hans mening kan komme til at fungere fremover, med en stærkt reduceret udledning af CO2, gennem besparelser, og valg af andre energikilder og metoder. Bogen er illustreret med tabeller og diagrammer.

Bogen ligner med sine mange fakta og diagrammer Bjørn Lomborg: Verdens sande tilstand, 2003, i sin sværhedsgrad. Bortset fra at bogen debatterer imod Bjørn Lomborgs meninger. I dk 55.8 findes der efterhånden en række af bøger, både nemmere tilgængelige og af samme sværhedsgrad. Lidegaards bog er ny i den forstand, at han har samlet det, som han finder mest væsentligt og derefter præsenterer sine egne konklusioner og løsningsforslag.

Bogen er et faktafyldt indlæg i klimadebatten, som allerede har skabt debat.


Politiken

d. 20. sep. 2008

af

af

Lars Trier Mogensen

d. 20. sep. 2008


Vejret

Årg. 30, nr. 4 (2008)

af

af

Niels Hansen

Årg. 30, nr. 4 (2008)