Bøger / faglitteratur

Sigrid Riises bedste råd om børneopdragelse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2008

af

af

Kirsten Katholm

d. 30. okt. 2008

Meget anvendelig bog for alle moderne forældre til småbørn, der har brug for gode råd om børneopdragelse.

Sigrid Riise forklarer i sit forord, at hun i den nye bog ønsker at skrive om de spørgsmål, som har været de oftest forekommende i hendes mangeårige arbejde, og som der til stadighed kommer nye forældre og stiller hende. Hun gennemgår forskellige hverdagsbegivenheder, der ofte kan give anledning til konflikter mellem børn og forældre som fx soveritualer, måltider, sprog, selvstændighed og renlighed. Derudover kommer hun også ind på børnenes forhold til legekammerater, søskende og bedsteforældre. Hun forklarer på disse områder med stor viden og kærlighed til børnene, helt konkret, hvad der virker og hvad der ikke virker. Desuden giver forfatteren et historisk blik tilbage på de halvtreds år, hvor hun har arbejdet indenfor området.

Sigrid Riise har skrevet flere bøger om børneopdragelse og denne er en opdatering og modernisering indenfor et emneområde, hvor der udkommer mange titler, men hvor det også er nødvendigt med en løbende fornyelse.

Bogen er fyldt med konkrete gode råd og svar på almindelige spørgsmål om børn og opdragelse. Grundige og informative vejledninger der bygger på forfatterens store erfaringer som sundhedsplejerske, foredragsholder og som deltager i et kendt spørgeprogram om børn i DR.


Social kritik

Årg. 20, nr. 116 (2008)

af

af

Ning de Coninck-Smith

Årg. 20, nr. 116 (2008)