Bøger / faglitteratur til børn / sange

Sigurd fortæller bibelhistorier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Sigurd Barrett genfortæller 24 af sine yndlingshistorier fra Bibelen. Hver historie indledes med en tekst om temaet og afsluttes med en sangtekst.

Indhold

Historier fra Det Gamle Testamente (Da Gud opfandt Verden ; Adam og Eva ; Noas Ark ; Babelstårnet ; Abrahams kæmpestore familie ; Moses ved Det Røde Hav ; De ti bud ; Landet med mælk og honning ; David og Goliat ; Salomo, verdens klogeste konge ; Da Jonas blev slugt af en hval ; Daniel og de farlige løver) ; Historier fra Det Nye Testamente (Da Jesus blev født ; Johannes Døberen ; Fiskeren Peter ; Den barmhjertige samaritaner ; Sønnen, der stak af ; Brug dit talent ; Miraklernes tid ; Fadervor ; Jesus i Jerusalem ; Påsken ; Kristi himmelfart og pinse ; Vores alle sammens kirke)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2010

af

af

Else Lerche

d. 1. mar. 2010

Sigurd fortæller 24 historier fra Bibelen. De er indspillet på en medfølgende dobbelt dvd. Der er også sangbog, korhæfte, koralbog og cd med nye sange. De sidste materialer har jeg ikke set. Form og indhold vil gøre titlen efterspurgt af børn fra 3 år og opefter, af forældre, og af fx minikonfirmand-klubber.

Sigurd har valgt 12 historier fra hver af testamenterne. Han indleder hver historie med en kort tekst, der sporer ind på temaet. Historien er i væsentlig grad tro mod Bibelens tekst, men ret forkortet, og han forklarer ting undervejs. Teksten er skrevet i et frisk, livligt og snakkende sprog, ind imellem med udtryk som "Hej Jesus, gamle dreng". En sang, der repeterer historien, afslutter kapitlet. Jeanette Brandt har før illustreret Sigurds bøger. De farverige illustrationer varierer i størrelse. Hendes karikerede, groteske streg passer fint til tonen og indholdet, og der er pudsige detaljer, også anakronismer, at gå på opdagelse i. Det gælder også forsiden. På dvd'erne er hver historie et afsnit. Sigurd fortæller til tøjdyret Snapper, der jævnligt kommenterer og spørger, så læser Sigurd historien med illustrationer fra bogen og han synger sangen, mens dukker spiller indholdet.

Der er mange børnebibler at vælge imellem. Denne adskiller sig fra de mere traditionelle i formidlingsformen og det friske udtryk.

Bog og dvd åbner Bibelens verden, en del af vores kulturarv, for mange småbørnsfamilier, fordi de kender Sigurd. Han fortæller levende med et personligt engagement. Nogle vil stødes af formen, til dem har vi andre tilbud.