Bøger / skønlitteratur / roman

Silkeorm


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Cormoran Strikes søgen efter en forsvunden forfatter, bringer ham tæt på et litterært miljø, som er fyldt med jalousi, hævn og magt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 17. sep. 2014

Til alle krimilæsere, der kan lide en god, atmosfærefyldt krimi, og til dem, som har læst den første i serien om Cormoran Strike.

Det vakte stor opstandelse, da det viste sig, at det var J.K. Rowling, der stod bag pseudonymet Robert Galbraith, og at hun beviste at hun også mestrede krimigenren. Silkeorm fortsætter historien om den lidt lurvede og selvvalgt ensomme privatdetektiv Cormoran Strike og hans helt anderledes assistent Robin Ellacott. Efter den succesrige sag i Gøgens kalden er der blevet nok at lave for detektivbureauet, og det er skilsmissesager, der fylder. En dag får Cormoran imidlertid besøg af en kvinde, som ser lidt fattig og forhutlet ud. Hun fortæller, at hendes mand, som viser sig at være en kendt forfatter, er forsvundet, og hun ønsker hjælp til at få ham hjem igen. Cormoran tager sagen, og så starter en eftersøgning, som bringer ham tæt på det litterære miljø. Den forsvundne Owen Quine har skrevet en bog, som sviner mange kendte personer til, og da der er flere, som har set manuskriptet, er der mange, der har grund til at ønske Owen væk fra jordens overflade. Galbraiths beskrivelse af hele det litterære miljø er både vittig, ætsende og meget intelligent.

Det er en af den slags krimier, som lever på grund af sine gode miljøbeskrivelser og personbeskrivelser uden al for megen vold. Måske Agatha Christie i moderne udgave?.

Galbraith indfrier alle de forventninger, som jeg havde efter Gøgens kalden. Det er underholdning på højt plan, og jer er sikker på, at lånerne vil stå i kø.kalden.


Politiken

d. 28. sep. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. sep. 2014


Berlingske tidende

d. 25. sep. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 25. sep. 2014


Jyllands-posten

d. 12. okt. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. okt. 2014