Bøger / skønlitteratur / roman

Sin brors vogter


Beskrivelse


Krimi fra Nordjylland, hvor Beatrice, kaldet Bea, er medejer af et sikkerhedsfirma. Hendes gamle kæreste Henrik bliver dræbt af en brevbombe, der måske var tiltænkt Bea, og hun undersøger selv sagen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Bent Birk Kristensen

2006

Efter nogle års pause vender Kirsten Holst med denne bog tilbage til den danske krimiscene. Læseren møder en gammel bekendt Bea, som var hovedperson i krimien Var det mord? fra 1999. Bea har overvundet de tragiske begivenheder fra denne bog og er nu arbejdende medejer i det ålborgensiske firma Nordjysk Security Consult hos hendes gamle kæreste Henrik. Han bliver dræbt af en brevbombe, som måske var tiltænkt hende, og langsomt går opklaringen i gang. Sagen har flere tråde til bl.a. østeuropæiske prostituerede, forsikringssvindel og en gammel forsvindingssag med Henriks bror. Trådene samles først på de sidste sider selvom man undervejs længe har haft mistanke til en bestemt person. Kirsten Holst er ikke en hæsblæsende thrillerforfatter. Hun fortæller godt og er tro mod velafprøvede miljø- og personskildringer, og er måske endda lidt mere skarp i sproget end tidligere. Jeg synes imidlertid, at plottet er lidt tyndt, og nogle af personerne har et lidt urealistisk og naivt reaktionsmønster i forskellige situationer.


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2006

af

af

Susanne Gilling

d. 11. sep. 2006

En mand myrdes af en brevbombe, en kvinde scorer en stor livsforsikring og østeuropæiske piger forsvinder i Nordjylland. Har forbrydelserne noget med hinanden at gøre? Det finder man ud af, hvis man l...


Weekendavisen

d. 1. sep. 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. sep. 2006


Information

d. 2. sep. 2006

af

af

Mette Højbjerg

d. 2. sep. 2006


Kristeligt dagblad

d. 7. sep. 2006

af

af

Mie Petersen

d. 7. sep. 2006