Eksperimenterende og genreoverskridende lyrik der i sit forsøg på at tænke og skrive inden for rammerne af et givet koncept eller system kan sammenlignes med værker af fx Klaus Høeck og Niels Lyngsø.
Selv om Kaspar Kaum Bonnéns store digtsamling taler med mange stemmer og tematisk bevæger sig i mange retninger er den holdt sammen af en stram systematik. Bogens seks spor består af forskellige teksttyper: haiku, langdigte, sonetter, kortprosa, genfortællinger af skabelsesmyter fra forskellige kulturer og en personlig ordbog, der løber som en spalte langs bogens højrekant. Sporene, der hver især har deres eget grafiske udtryk, løber parallelt gennem bogen og udgør tilsammen en polyfoni af stemmer, der danner betydninger og sammenhænge på kryds og tværs i værket: "Vi er streger i rummet, en række/ forbundne punkter, der stadig søger/ en form." Om man læser parallelt, eller følger et enkelt spor, er det i høj grad op til læseren at finde sin egen vej gennem de mange tekster, der rummer både personlig erindring, eksistentielle refleksioner og metapoetiske overvejelser.
Sideløbende med poesien, (seneste udgivelse Arkitektur & andre værelser vi kan bygge sammen, 2007), arbejder Bonnén også som billed- og installationskunstner. Erfaringerne herfra har tydeligvis sat sig spor i bogens arbejde med struktur og rum.
Et ambitiøst og æstetisk vellykket eksperiment med at skabe en åben og flerstemmig komposition, hvor vidt forskellige tekstformer og betydningslag sættes i spil.