Bøger / faglitteratur

Skabt til godhed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Den forskel godhed gør ; Hold op med at "være" god ; En invitation til helhed ; Frihenden til at vælge ; Vanens magt og de forkerte løsninger ; Hvor er Gud, når vi lider? ; Hvor er Gud, når vi fejler? ; Hvorfor tillader Gud os at synde? ; Om at vende hjem til godheden ; Om at høre Guds stemme ; Om at se tingene med Guds øjne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2010

af

af

Hans Michelsen

d. 15. sep. 2010

Denne bog om det gode har appel til mange læsere, der både kan optages af den historiske fortælling og forfatternes spirituelle side.

Når folk møder Desmond Tutu bliver han ofte spurgt om, hvordan glæden og håbet kan fylde så meget hos ham, når han har set så meget ondt. Hans grundholdning er, at mennesket er skabt til det gode, og derfor vil det gode altid sejre. Sammen med sin datter Mpho Tutu har han skrevet om den godhed, der overvinder alt. Tutu bygger ud over sin kristne tro på det afrikanske begreb ubuntu, hvorved man forstår essensen af det at være menneske. Mennesker er altid afhængige af hinanden og vil tage hensyn til hinanden. I bogen behandles også lidelsen og hvorfor Gud tillader mennesket at synde. Tutu er sydafrikansk nobelprismodtager, og han var formand for Sandheds- og forsoningskommissionen efter apartheidstyret. Hans datter Mpho er præst som faderen.

Andre bøger af Tutu er: Gud har en drøm, 2006, Visdomsord, 2001, om arbejdet i Sandheds-og Forsoningskommissionen: Ingen fremtid uden tilgivelse, 2000 og Tanker og taler, 1989.

Det er en velskrevet og tankevækkende beretning skrevet af to holdningsmennesker, der virkelig mener, at mennesket er skabt til det gode. Deres enkle budskab fænger, og fortællingerne giver mange mennesker håb om det gode.


Kristeligt dagblad

d. 24. sep. 2010

af

af

Liselotte Wiemer

d. 24. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2010

af

af

Liselotte Wiemer

d. 6. nov. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 20 (2011)

af

af

Lene Østergaard

Årg. 101, nr. 20 (2011)