Bøger / faglitteratur / kogebøger

Skagen Fiskerestaurant : mad og mennesker


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Interessant og anderledes kogebog til læsere af kogebøger, der ønsker mere indhold end selve opskrifterne, men også til dem, der måske har været på Skagen Fiskerestaurant og gerne vil afprøve opskrifterne selv.

Opskrifterne i bogen er fra restaurantens køkkenchef Jesper C. Winter og teksten er forfattet af madskribenten Lars Thomassen. De flotte billeder er taget af Claus Dalby, og de illustrerer smukt stilen og stemningen man møder i Skagen med de flotte huse, vandet og de mange andre idylliske miljøer. Bogen er en blanding af fortællinger om nogle af de mennesker, der bor og lever i Skagen krydret med indbydende opskrifter fra Skagen Fiskerestaurant. Det er fiskeretter i den svære ende, men beskrevet på en tilgængelig måde, så det er muligt for menigmand også at gå i gang med kokkereringen. Der er brugt mange forskellige slags fisk, der ikke er hverdagskost men også med mulige alternativer til lettere tilgængelige fisk. Bogen fungerer fint både som opskriftsbog og som kultur- og historieformidler for menneskene og miljøet omkring Skagen. Der er stemningsfulde billeder af både de færdige fiskeretter og af de mennesker og miljøer, vi møder i bogen.

Vi har mange gode fiskekogebøger på bibliotekerne. Denne er ikke alene at betegne som en kogebog, men mere som et indblik i livet i Skagen krydret med opskrifter, billeder og fortællinger.

En levende og interessant livsnyderbog, der fremmer lysten til at se og opleve livet i og omkring Skagen med dens spændende mad og mennesker.


Jyllands-posten

d. 22. juli 2007

af

af

Bodil Krogh

d. 22. juli 2007


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 14 (2007)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 153, nr. 14 (2007)