Bøger / faglitteratur

Skilsmissefamilien : gode råd og redskaber til forældre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 18. dec. 2012

Bogens primære målgruppe er skilsmisseforældre. Pårørende og fagfolk kan også have udbytte af bogen.

Ca. hvert 3. danske barn oplever at forældrene skilles, og der er derfor god brug for rådgivning til forældre så børnene kommer igennem, så smertefrit som muligt. Denne lille bog er skrevet af 2 velkvalificerede forfattere. Bente Boserup er chef for Børns Vilkårs rådgivningstilbud og Anna Louise Stevnhøj er informationschef og tidligere medarbejder i Børns Vilkår. Bogen skal give forældre inspiration og redskaber i processen, og den giver både baggrundsviden og konkrete råd. Den er skrevet ud fra børnenes perspektiv og følelser, og ud fra hvad forfatterne mener der er godt for børnene. Der er afsnit om, hvordan børn reagerer i forskellige aldre, om at kommunikere ordentligt, om forskellige deleordninger og love og regler i forbindelse med skilsmissebørn.

Bogen udkom første gang i 2007. Nærværende 2. udgave er gennemgående revideret og udvidet fra 43 til 65 sider på baggrund af ændringer i forældreansvarsloven og nyeste viden inden for området. Begge forfattere har tidligere udgivet bøger om skilsmisse, og bogen supplerer mere omfattende bøger om emnet, fx Far, mor og skilsmissen, 2012.

En lettilgængelig og overskuelig bog med vejledning og råd til skilsmisseforældre på baggrund af børns behov og følelser.