Bøger / faglitteratur / mønstre

Skindtasker med farver og fantasi


Beskrivelse


Guide til hvordan man selv kan lave tasker i skind i forskellige farver og faconer. Med råd om indkøb af materialer og redskaber, samt tips og teknikker til at fremstille sin egen unikke taske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Andreasen

2008

Er man nogenlunde god til at sy på maskine, og har man lyst til at forsøge sig med skind, er her en række opskrifter på små og store tasker. Mest til unge og voksne kvinder, men en enkelt børnerygsæk ses også.

Forfatteren er pædagog af den kreative slags, og dette er hendes første bog. På store appellerende fotos af alle projekter fremgår det tydeligt, at der er gjort meget ud af detaljer, selv om den generelle stil er lidt rå med klippede kanter uden ombuk. Materialer, redskaber og lidt teknik beskrives kort. Så følger vejledningerne suppleret af fotos, og endelig findes et ark med alle mønsterdele i fuld størrelse. Der er stor fantasifuld variation, også i sværhedsgrad. Fra den lille visittaske og halvmånepung til skuldertasker, muleposer med løbegang og store rejsetasker. Alle lavet i festligt farvet skind, og med spænder, nitter, lynlåse og sejlmagerringe, som er med til at give taskerne rigtig flotte udtryk. Syvejledningerne er gode, men man mangler nok lidt hjælp til alle disse fine detaljer. I øvrigt vil en del af taskerne sagtens kunne sys i groft stof.

I Trendy tasker, 2001 er der et par i skind, men ellers findes der ikke mange nyere bøger om skindsyning. Det er derfor en kærkommen opdatering af tidligere bøger om de tungere læderarbejder.

En inspirerende sybog for alle med flair for håndarbejde af den lidt mere krævende slags.Informationer og udgaver